El CIP de FP Batoi, centre de pràctiques del Màster de Professorat de la Universitat d’Alacant

El CIP de FP Batoi, centre de pràctiques del Màster de Professorat de la Universitat d’Alacant

El Màster de Professorat és un dels requisits que han d’acomplir els aspirants als cossos docents. Substitueix l’antic “CAP” (Certificat d’Aptitut Pedagògica) i garanteix la formació que els futurs professors necessiten en relació als requeriments de les seues obligacions professionals al centre, més enllà d’impartir les classes. A través d’aquest màster universitari s’estudia des de la legislació vigent a la didàctica que s’ha d’utilitzar a l’aula. Per tal d’obtenir el títol, després de la formació teòrica s’ha de realitzar un mínim de 100 hores de pràctiques docents a un dels centres reconeguts per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.

El CIPFP Batoi, després de rebre aquesta consideració, ha rebut aquest curs 5 estudiants de la Universitat d’Alacant. Durant el període de pràctiques (de l’1 de febrer fins el 4 de març) María Leva, Lourdes José, Diana Martínez, Andrea Casado i David Barrachina van a conviure amb el professorat i l’alumnat del centre per tal de conèixer la realitat d’un centre de Formació Professional.

Les primeres setmanes de l’estància han assistit a reunions formatives amb alguns dels docents que exerceixen, a més, altres càrrecs de responsabilitat. També han format part dels claustres o de les jornades de formació “Batoi amb l’empresa” que, per segon any, es celebraren al centre amb la participació de diferents entitats de la localitat i els seus voltants.

Al mateix temps, els estudiants han de desenvolupar la tasca docent, amb la planificació i el desenvolupament d’una unitat didàctica de la seua especialitat, guiats per un tutor.

La coordinadora del “pràcticum”, Estela Garcia, vol agrair el seu treball als tutors individuals dels alumnes (Vanesa Gregori, Esther Martínez, Elisa Segura i Mª Luisa Pérez) i la seua col·laboració desinteressada al equip directiu del centre i a tots els companys que han aportat el seu temps i els seus coneixements per tal que la formació haja sigut el més completa possible (José María Guarinos, José Daniel Parra, Mª Teresa Sellés, Almudena Albero, Francisco Hernández, Francesc Torró i Mª José Diago).

També desitja transmetre el seu agraïment als alumnes del centre que han permès que els estudiants en pràctiques puguen realitzar les tasques programades. L’alumnat és sempre qui dóna sentit al nostre treball.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies