Celebració dels drets de les xiquetes i dels xiquets

Celebració dels drets de les xiquetes i dels xiquets

El 20 de novembre es celebra arreu del món la Convenció dels Drets dels Xiquets i Xiquetes (1989). En este centre educatiu, ens hem volgut unir a esta gran iniciativa i treballar els drets dels infants de manera creativa, dinàmica i impactant. Els grups de 1r Integració Social i 2n Educació Infantil han fet un gran treball analitzant les diferències entre països en l’aplicació de les lleis sobre protecció de la infància. A més a més, treballant dins del projecte sobre diversitat cultural que portem a terme aquest curs com a part de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO.

Entre tots els drets que es reinvindiquen en aquesta Convenció, l’alumnat ha destacat el dret a l’alimentació, a la familia, a l’educació, al joc, a una vivenda digna, a la salud i a la sanitat. Així mateix s’ha escenificat el dret a la igualtat i a evitar la discriminació per tindre diversitat funcional, a la protecció davant abusos sexuals i laborals, i la prevenció del consum de substàncies addictives.

Per desgràcia, encara hui tenim situacions d’injustícia i de discriminació en països empobrits, però també, molt prop de nosaltres al nostre país, en la nostra comunitat, en el nostre barri. Esperem que esta activitat, haja remogut consciències, haja obert un poc més els ulls i el cor a les injustícies per poder lluitar contra elles. Només així podrem reivindicar que la Declaració dels Drets del Xiquet i de la Xiqueta (1959) siga una realitat i no un desig.

Notícia en premsa:

Aramultimèdia

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies