Participació al I Fòrum Carxofa Innova a Benicarló

Participació al I Fòrum Carxofa Innova a Benicarló

El CIPFP Batoi ha participat al Fòrum Carxofa Innova organitzat pel CIPFP Benicarló i l’Ajuntament de Benicarló.

Alumnat i professorat del cicle de Grau Superior de Direcció de Cuina van assistir el dimarts a les ponències organitzades dins de les jornades del 20é aniversari del Departament d’Hoteleria i Turisme del CIPFP Benicarló. En aquestes ponències es va parlar, entre altres qüestions, del cultiu i propietats de la carxofa i del panorama actual del sector de la restauració i el turisme, on van parlar antics alumnes, professors i professores del CIPFP Benicarló que estan treballant al sector o regenten algun negoci de restauració.

Cal destacar la participació en una de l’aquestes xarrades de la professora de Turisme del CIPFP Batoi Natalia Bessó juntament amb professionals i docents de Turisme.

La jornada es va completar amb la visita a la cooperativa agrària Benihort i amb una ruta gastrnòmica per Benicarló.

El plat principal del Forum Carxofa Innova va arribar el dimecres amb el VIII Concurs Gastronòmic de la Carxofa de Cuina i Cocteleria Creativa i d’Autor que es va cel·lebrar al Magatzem de la Mar amb la participació de diferents centres de Formació Professional de la Comunitat Valenciana.

Les modalitats del concurs eren les següents:

>> Elaboració d’un Gin&Tonic amb una ginebra aromatitzada amb carxofa que s’elabora a Benicarló i, posteriorment, elaboració d’un cóctel d’autor amb carxofa. En aquesta disciplina van participar un total de 10 alumnes de l’especilitat de Serveis en Restauració dels següents centres:

 • IES Enguera (Enguera)
 • IES Guillem d’Alcalà (Pobla de Farnals)
 • IES Mediterrània (Benidorm)
 • CIPFP Benicarló (Benicarló)
 • CIPFP Costa de Azahar (Castelló de la Plana)
 • IES Alfred Ayza (Penyíscola)
 • CIPFP Ciutat de l’Aprenent (València)

>> Elaboració d’un plat on l’element principal fos la carxofa. En aquesta disciplina van participar un total de 8 alumnes de l’especialitat de Cuina i Pastisseria dels següents centres:

 • CIPFP Benicarló (Benicarló)
 • CIPFP Batoi (Alcoi)
 • CIPFP Costa de Azahar (Castelló de la Plana)
 • CIPFP El Canastell (Sant Vicent del Raspeig)
 • IES Guillem d’Alcalà (La Pobla de Farnals)

Cal destacar l’alt nivell mostrat per tot l’alumnat participant al concurs de les dues especialitats.

Els alumnes representats del CIPFP Batoi al concurs de cuina van ser Josep Navalón i Jesús Tortosa de 1er curs del Cicle Fromatiu de Grau Superior de Direcció de Cuina.

El resultat final del concurs de cuina va donar com a guanyador del 1er premi a Jesús Tortosa.

En reconeixement del seu treball cal destacar el nivell del jurat avaluador del concurs encapçalat pel xef Raul Resino del Restaurant Raul Resino de Benicarló guardonat amb 1 Estrela Michelin.

Per a concloure, des del Departament d’Hoteleria volem felicitar i donar les gràcies al nostre alumnat pel seu treball i per la seua més que digna representació del nostre centre que han fet i que dóna difusió de la magnífica tasca que fa tot el professorat formant professionals que assolixen un magnífic nivell d’excel·lència. Per tot això animem al nostre alumnat a seguir endavant, esforçant-se  cada dia per a assolir els objectius i aconseguir tots els seus somnis.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies