La màgia del cine i dels llibres

La màgia del cine i dels llibres

La Fundació Mutua Levante va obrir les seues portes a 1r TASOCT per a conéixer el seu espai expositiu. Primer, Nando Moncho, el gestor cultural de l’entitat, ens va explicar l’extensa labor que realitza aquesta Fundació. Així com les accions que du a terme amb les entitats socials i culturals amb les quals col·labora. Kiko Carbonell, historiador de cinema i comissari de l’exposició “Georges Méliès, el mag del cinema” ens va introduir en els inicis d’aquest art i la importància dels primers trucs a la pantalla gran. En la primera sala que visitem, vam poder veure una projecció d’escenes gravades per Méliès i les fotografies cedides per la Cinémathèque francesa.

Després, passem a veure les impressionants fotografies de “Miguel Oriola. Fotos en defensa pròpia”. Així com la exposició dels 60 anys d’Unió ciclista d’Alcoi.

Seguint el carrer Sant Llorenç vam poder apreciar les botigues decorades amb vestits i objectes de l’època Modernista. Fins a arribar a la Biblioteca Tirisiti i al Centre Cultural Mario Silvestre. Paco, Sari i Irene ens van guiar per aquest fascinant món dels llibres. Vam baixar al soterrani de l’antic Banc d’Espanya, on està l’arxiu, amb la seua caixa forta de tres claus. Llibres medievals, periòdics com el “Heraldo de Alcoy” o registres notarials. Les accions dirigides sobretot al públic infantil no tenen límit. Teatre d’ombres, jocs amb material de rebuig, contes a partir d’una cançó d’Ovidi Monllor…

En general, un matí ple de curiositats molt interessants. El primer dia de molts altres que arribaran.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies